Selasa, 27 Disember 2011

UMAT ISLAM WAJIB BACA !!! KENAPA NFC DIBENCI DAPigs ??? (PART 2)

Telenovela Episode 2 : Kenapa NFC Dikecam Dan Disabotaj Dengan Maha Hebat ???

Baiklah.. sebelum ini dalam Telebovela Episode 1 aku dah terangkan sikit bahawa NFC ni adalah usaha untuk memartabatkan industri makanan halal dan baik iaitu Halalan Toyyiban. Kepada yang ketinggalan boleh KLIK SINI.

Dek kerana mengikut nafsu kafirun laknatullah DAP, maka yang dok menjaja Isle (puak-puak PAS) berpakat sama untuk sabotaj industri makanan Halalan Toyyiban yang diusahakan oleh orang Melayu Islam kita iaitu NFC. Setiap yang kita lakukan akan dipertanggungjawabkan diakhirat nanti... Tok Gundu korang tak ajar korang ke wahai puak-puak PAS celako...

Kenapa DAP sangat ingin merosakkan industri Halalan Toyyiban yang diusahakan oleh orang Melayu Islam ini.....

Episode ini akan jadi agak panjang kerana penemuan beberapa artikel berunsur hasutan yang cuba dibuat DAP seperti mana yang pernah PAP lakukan sebelum ini sebelum Singapura diterang keluar dari Malaysia. Tapi jangan risau kerana episode telenovela ini tidak sepanjang kes SODOMY II Anwar Ibrahim.

Tahukah rakyat Malaysia yang berbilang kaum ini bahawa DAP telah memulakan provokasi berbaur perkauman? Menuduh orang Melayu merampas hak mereka? Sebelum itu ada 1 article yang aku nak kongsikan kepada pembaca yang mana ianya datang dari 1 email yang aku abaikan. Beberapa hari kemudian beberapa blog telah pun memainkannya. Blog pertama setakat ni yang aku kesan adalah blog PPIM yang memulakan pengeluaran entri berkenaan. 



Jom ikuti dulu article tersebut ;

EMAIL PANAS DARI PENGGUNA MELAYU : ORANG CINA BOIKOT PRODUK MELAYU
Kini tersebar luas di Internet tentang seruan dari segelintir kaum Cina yang menggesa bangsanya untuk tidak memberi sokongan kepada perniagaan melayu lebih-lebih lagi yang berkaitan dengan persatuan Islam dan Melayu. 
Email yang diforwardkan kepada saya menyeru agar memboikot roti Gardenia kerana dimiliki Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary(BERNAS) dan ramai orang Melayu mempunyai kepentingan dalam perniagaan tersebut.
Kebanyakkan kenyataan yang disebarkan bukan sahaja tidak berlandaskan fakta malahan ditokok tambah dengan kata-kata provokasi, antaranya menyatakan masyarakat Cina sering dianiyai oleh orang Melayu, perniagaan milik Raja Gula Robert Kuok disabotaj oleh Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary.
IKLAN BOIKOT PRODUK MELAYU DAN SOKONG PRODUK CINA DILANCARKAN DI FORUM DAN BLOG MEREKA



Kerana rakus dengan keuntungan perniagaan, mereka mencetuskan propaganda dengan mengharapkan simpati dari kaum mereka! Kini mereka telah melampaui batasan dengan mencetuskan sentimen perkauman, ada yang melontarkan kata-kata penghinaan seperti “PERGI MATI MELAYU BABI”, “MELAYU BODOH” dan sebagainya.
Jika taktik kotor ini berterusan, dikhuatiri bukan sahaja akan memberikan kesan kepada perniagaan milik Bumiputera malahan bakal mencetuskan kebencian & perbalahan antara kaum.
Kita lihat sendiri apa yang mereka katakan?:
ALL MALAYSIAN MUST KNOW THAT LAST TIME GARDENIA BUYS FLOUR FROM FEDERAL FLOUR MILL(FMM). RECENTLY GARDENIA WAS ACQUIRED BY BERNAS AND THE FIRST THING THEY DO IS THEY STOP BUYING FLOUR FROM FFM BECAUSE FFM BELONGS TO ROBERT KUOK. 
NOW, YOU ALL KNOW WHY ROBERT KUOK NEEDS TO LAUNCH THE MASSIMO BREAD.
MALAYS IS TAKING OVER OUR (THE CHINESE BUSINESSMAN) PROPERTY.
THIS BUMI, THEY CAN’T TAKE AWAY PEOPLE’S BUSINESS THEY WILL TAKE AWAY PEOPLE’S BIG CUSTOMER. DO THEY REALLY HATE THE CHINESE BUSINESSMEN SO MUCH?
PLEASE FORWARD THIS MESSAGE TO ALL THE MALAYSIAN CHINESE. USE THE UNITED STRENGTH OF CHINESE TO SEND GARDENIA TO HOLLAND (MAKSUDNYA BOIKOT GARDENIA).






                            Kenyataan dalam Facebook mereka
 
 
 
Terjemahan:

23 NOVEMBER 201111:28PM BUTTER LAU 
MEREKA DENGKI DENGAN KEJAYAAN ORANG LAIN. APA BEZANYA ORANG MELAYU DENGAN PENCURI?
24 NOVEMBER 20111:37AM DESMOND TEE DESMOND
PERGI MATI MELAYU BABI! TAK ADA KELEBIHAN! JADI MEREKA MENCURI!! ORANG MELAYU LOWCLASS!!
2:49PM BECKY WONG
TANPA ORANG CINA YANG MEMBANTU ORANG MELAYU, BOLEH KE MEREKA HIDUP SAMPAI SEKARANG? AMBIL BALIK DUIT YANG PERNAH KITA BAGI, SEMUA BABI-BABI INI TAK KAN MAMPU BUAT APA-APA. TAK LAMA LAGI MEREKA AKAN TAHU AKIBATNYA. MANA ADA 1 MALAYSIA, SEMUANYA TIPU! MEREKA SURUH TOLAK DISKRIMINASI KAUM TAPI MEREKA YANG MENGAMALKANNYA??
5:14PM STEVEN LONG
MATILAH MELAYU BABI GEMUK MAK DIA!!

*******************************

BIADAP!!! SEOLAH-OLAH KITA ORANG MELAYU HANYA MELUKUT DI TEPI GANTANG! SUDAH CUKUP DENGAN KUTUKAN & HINAAN KEPADA ORANG MELAYU. MARI KITA BUKTIKAN SIAPA YANG PERLUKAN SIAPA!


MARI KITA LANCARKAN BOIKOT ROTI MASSIMO INI KERANA KEBIADAPAN MEREKA!

INI ADALAH KOMEN PEMBACA YANG DISARING DARI BLOG PPIM
Dalam hal ini, nampak sangat orang cina berpakat mencari pasal dengan org melayu. Mereka mungkin tidak berani melakukan serangan secara terbuka. Tetapi mereka secara berpakat melancarkan serangan halus dengan memboikot dan memburuk-burukkan perniagaan milik melayu.
Perkara ni saya rasa memang dah berlaku sekian lama dan mungkin kita saja yang tidak sedar atau mengambil pot memandangkan ianya tidak secara direct ditujukan kepada keluarga kita. Namun jika kita tanya kawan-kawan yang berniaga, mereka dengan mudah boleh cerita betapa mereka sekian lama menghadapi boikot secara pakat oleh bangsa cina.
Kalau beli bahan mentah untuk diproses jadi produk keluaran melayu seperti makanan ayam, telur, beras,tepung, susu, kopi, ikan, sayur, buah-buahan atau bahan keperluan pembinaan seperti simen, kayu, paku, skru, besi, atau apa saja yang kita beli daripada mereka. Mereka akan mengenakan harga lebih tinggi daripada bangsa lain.
Ini menjadikan kos pengeluaran dan pembinaan kita lebih tinggi. Para pengguna melayu pula macam tak ada hati langsung untuk menolong sesama kita usahawan melayu sebaliknya hanya mencari yang lebih murah dan mudah.
Akhirnya perniagaan melayu menjadi malap dan bungkus. Akibatnya amat kuranglah institusi perniagaan melayu dan anak-anak kita terpaksa bekerja jadi kuli batak bangsa lain. Salah melayu tidak sokong melayu dan akibatnya anak-anak kita yang tanggung jadi bahan maki hamun cina sampai mati.
Malah ada kes yang dilapurkan anak-anak melayu jadi habuan seks bos-bos cina mereka. Diajaknya anak kita yang kerja sebagai marketing atau pembantu pejabat ke luar negara untuk urusan perniagaan dan diperdaya untuk ditiduri dan dijadikan habuan seks sampai puas dikerjakan mereka.
Dendam mereka kini makin membara kerana mereka melihat melayu semakin lemah dan berpecah, tiada siapa nak pertahankan nasib anak2 melayu.
Kini mereka secara jelas cuba menjatuhkan gardenia. Mungkin kerana gardenia tidak lagi membeli tepung kilang fmm milik robert kuok yang didapati mengandungi protin babi.
Tepung untuk permit impot ap subsidi yang kerajaan bagi dibeli dengan kualiti yang paling rendah, kalau di negara china tepung gred ini digunakan oleh kerajaan china untuk membuat makanan babi. Tepung ini lah yang diimpot oleh robert kuok utk rakyat malaysia.
Tepung ini dicuci bleaching dan ditambahkan protin babi supaya menepati spesifikasi.
Impot makanan babi, kemudian dia claim subsidi bernilai ratusan juta setahun.
Ertinya rakyat malaysia sama taraf dengan babi. Kalau kita makan roti biasa yang menggunakan tepung gred ini umpamanya roti canai, capati, atau roti massimo ertinya kita makan roti babi.
Inilah kerja robert kuok yang mendapat ap special tepung dan gula selama 50 tahun oleh kerajaan malaysia. Sama macam ananda krishna mendapat special broadcasting permit selama 30 tahun.
Bila gardenia enggan membeli tepung fmm robert kuok kerana terbukti ada dna babi, dia naik bengang dan membuka kilang roti massimo. Yang baghalnya, dia ambil pulak budak melayu bekas manager kilang gardenia untuk jadi ketua kilang massimo dan meniru semua produk gardenia.
Sebagai seorang journalist melayu, saya memiliki network besar untuk mengorek aktiviti robert kuok. Saya kira, segala kekayaan dia dengan harta berbillion dengan bot bernilai 20 billion adalah memang betul dia ni tycoon.
Saya amat sakit hati ketika wawancara dengan robert pengimpot tepung babi ini. Adakah patut dia kata kekayaannya bukan berasas dari malaysia sahaja kerana dia memiliki harta perniagaan berbillion di china dan seluruh asia.
Apa yang benar dan pasti, robert memang memulakan perniagaannya dari malaysia dengan bantuan tun mahathir. Kalau tun tidak membuka peluang untuknya nescaya dia masih duduk jual hand phone di petaling street.
Dalam career saya tidak boleh melepaskan geram saya. Tetapi di bog ini saya ingin meluahkan isi hati saya yang terpendam selama ini tanpa perlu bahasa persuratan sangat.
Saya kira kerajaan dah terlebih bagi muka.
Robert dah kaya vincent tan dah kaya, ananda pun dah kaya, apa lagi mau bagi special ap. Bagilah pada orang lain pulak.
Melayu punya ap bukan macam mereka special ap, ertinya tiada orang lain boleh impot. Melayu punya ap boleh impot kalau mampu dan orang lain juga boleh dapat ap yang sama.
Mereka punya ap lain, exclusive ap. Tiada siapa boleh import melainkan mereka.
Kalau beginilah caranya, lebih baik kerajaan cari satu daerah dan bagi mereka jadi raja, malah kuasa mereka lebih dari raja kerana raja melayu pun tidak dapat special ap.
Produk roti massimo pula sudah sah menjadi senjata mereka menyerang kepentingan dan perniagaan melayu.
Dalam senario lain, robert kuok yang menguasai golden screen cinema dengan rakusnya menghalau semua stall outlets jenama 1901 milik melayu dan menciplak konsep yang sama diletakkan dalam rangkaian panggung wayang gsc. Produk makanan diambil dari sumber yang kita tak tau halal ke haram.
Jelas mereka ini benci dan anti melayu.
Puas hati saya dapat menulis seperti ini, tidak dalam akhbar yang saya bekerja sekarang. Namun atas rasa cintakan agama dan bangsa saya luahkan jua perasaan ini. Maaf kalau saya terkasar bahasa.
Soalnya, apakah tindakan kita? Fikirkanlah bersama.
Boikot tetap boikot massimo.


Bagitulah article yang aku baca di PPIM. Apa kena mengena roti dengan lembu?

Mudah sahaja. Kedua-dua industri ini adalah industri yang dimartabatkan untuk makanan Halalan Toyyiban yang diusahakan oleh bumiputera. Apa yang dapat aku katakan puak-puak kafir laknatullah ini cuba bermain api dan memecah belahkan perpaduan kaum di Malaysia. Mereka mula mengapi-apikan sentimen perkauman.

Apakah DAP mahu mengulangi 13 Mei dalam Era Baru ini? Nampaknya begitulah... Ye tak...

Seperti yang sudah diterangkan didalam episode 1, NFC adalah industri makanan Halalan Toyyiban yang diusahakan oleh orang Melayu Islam, suami kepada Senator Dato' Sri Sharizat. Begitu juga dengan roti Gardenia. Jelas puak-puak kafirun laknatullah ini mahu memerangi Melayu Islam. Ini sangat jelas seperti yang aku terangkan diatas.

Oleh kerana agak sukar memanipulasikan Gardenia, maka mereka pun membuat hasutan sebegini kerana pua-puak mereka pun ada roti Massimo. Cara ini mereka tak dapat untuk adapt pada NFC kerana confirm puak-puak kafir laknat ni tak ada daging gantian untuk guna cara hasutan.

Tak kan lah secara terang-terangan nak buat hasutan " jangan makan daging lembu NFC makanlah daging BABI dari ladang BABI Mega DAPigs". Hilang pula undi Melayu Islam untuk Pakatan Haram Jadah.

Seperti mana Gardenia mencari sumber baik untuk produk roti Halalan Toyyiban begitu juga lah usaha NFC. Tak kan kita nak makan daging import yang kita sedia maklum bahawa cara pemakanan lembu disana.

Bagaimanapun, terima kasih pada puak-puak DAPigs kerana mereka secara tidak langsung melakukan kempen agar orang Melayu Islam ini memboikot roti Massimo yang dari sumber tepung yang ada gelatin BABI. Mereka sendiri yang telah membuka pekung mereka.

Jadi, rakyat Malaysia khususnya Melayu Islam. Carilah makanan dari yang halal dan baik (Halalan Toyyiban). Boikot lah Massimo dan daging import.

Kita balik semula pada NFC. Hanya kerana NFC adalah indutri perusahaan orang Melayu Islam maka mereka cuba untuk memboikot kerana takut dari 15% penguasaan industri Halal oleh pengusaha Melayu islam menjadi lebih atau meningkat. Mereka takut kerana Melayu semakin maju.

Kami orang Islam tidak memerlukan kafir laknatullah untuk sediakan bahan makanan kami !!!

Selain faktor penguasaan industri, antara lain menjadi punca kenapa kafirun laknatullah DAP ini cuba dengan gigih untuk merosakkan dan menjahanamkan NFC adalah kerana kebencian mereka terhadap Melayu Islam itu sendiri.

Yang paling tak boleh blah sekali, ada juga mangkuk hayun yang asal kaum Melayu dan beragama Islam turut bersubahat. Laknat betul spesis macam ni. Mungkin mereka ini kurang didikan agama walaupun duduknya didalam Parti Isle... Ironik...


Apa yang puak-puak Pakatan Haram Jadah ni sembunyikan berkaitan NFC dan disorokkan daripada masyarakat... Dan apa lagi agenda jahat tahap BABI puak-puak ini.... Jumpa di Telenovela Episode 3 dan 4....


Sumber : KGC
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan