Selasa, 13 Disember 2011

MESTI BACA.........!!!!! BERSATULAH MELAYU.....!!!!! 1


Rencana ini adalah diterbitkan oleh sebuah majalah di London. Ditulis di dalam bahasa mandarin dan telah dialihbahasa oleh pelajar melayu yang belajar disana. Rencana ini telah disebarkan sekitar tahun 2006 dan kebenarannya telah terbukti. 

    TAJUK: 'BERSATULAH KAUM CINA'
 
Kita semua kaum Cina di mana sahaja kita berada mestilah berbangga dengan bangsa kita; samada Cina Amerika, Cina Singapura, Cina Taiwan dan Cina Malaysia. Kita mestilah mengekalkan identiti kita. Di Malaysia, kita mesti memberitahu anak-anak kita dan mengajar mereka cara-cara perjalanan halus. 

Setakat ini oleh kerana kedudukan kita, kita tiada pilihan untuk memilih kerajaan yang majoritinya dikuasai oleh orang Melayu. Tetapi kita sedar dibidang perniagaan dan perindustrian, orang Melayu tidak ada melainkan mengekalkan bangsa kita (Cina) sebagai unsur utama meninggikan ekonomi Malaysia dengan meletakkan keutamaan Bahasa Mandarin atau Kantonis di dalam akhbar tempatan sebagai syarat penerimaan atau syarat kelayakan perlu. Maka orang-orang Melayu tentunya terpinggir dari bidang pekerjaan tersebut.

Jadi kita mengambil kesempatan ini atas kedudukan kita dan meminta hak-hak politik. Orang-orang kita yang bergiat di bidang pelajaran hendaklah pastikan bahawa generasi yang akan datang tidak akan diajar segala pengorbanan orang Melayu, terutama sekali dalam pelajaran sejarah, Ilmu Alam dan lain-lain mata pelajaran, baikpun di sekolah rendah mahupun di sekolah menengah.

Kita mesti mengajar anak-anak dan anak orang Melayu supaya mempunyai pendirian bahawa kejayaan itu bergantung semata-mata atas kebolehan. Untuk tujuan ini kerajaan Singapura yang kita harus banggakan kerana telah berjaya memecah-belahkan orang-orang Melayu dengan cara membahagikan mereka kepada banyak puak seperti Banjar, Acheh, Bugis, Mandaling, Boyan dan lain-lain. 

Dari kesannya jiwa Rancangan ini, orang Melayu yang dulunya merupakan 19% daripada penduduk Singapura, sekarang hanya tinggal 10% sahaja. Sekarang mereka tiada pilihan melainkan memuji kerajaan Singapura kerana memberi mereka satu kestabilan, keadilan dan harapan untuk masa depan iaitu mana-mana bentuk yang kerajaan suka dan fikirkan, pasti mereka terima, sebabnya orang Melayu di sanatiada mempunyai suara lagi dan mereka akan tetap menemui kegagalan.

Sebagai orang Cina tulin, saya juga berbangga dengan cara yang dilakukan oleh En. Lim Chong Eu di Pulau Pinanguntuk memecah-belahkan orang-orang Melayu di sana. Beliau telah berjaya mengambil tanah-tanah orang-orang Melayu dan memajukannya sebagai kawasan perumahan dan perindustrian. Oleh kerana harga rumah-rumah itu terlalu tinggi bagi orang Melayu, mereka tiada keupayaan langsung untuk memiliki rumah-rumah tersebut. Polisi ini tidak sahaja harus dilakukan di Pulau Pinang, tetapi juga di lain-lain tempat selain bandar-bandar besar seperti Ipoh, Kuala Lumpur, Seremban, Melaka, Johor Bahru dan Kuantan. Kita orang Cina harus mara ke Alor Setar, Kangar, KotaBharu dan Kuala Terengganu.

Tujuan kita ialah untuk menguasai segala kegiatan perdagangan yang berkaitan dengan bahan makanan, enjin, bank-bank serta pertanian. Alasan yang munasabah perlu dicari dan dikemukakan kepada kerajaan untuk menaikkan harga barang-barang keperluan harian. Inilah yang kita akan terus gunakan untuk mendapatkan kekuasaan politik di Malaysia. Oleh kerana kita telah kukuh di bidang Antarabangsa, kita mesti menganggap bahawa saluran penyebaran am yang ada pada kita. Setakat ini, dunia menganggap bahawa kerajaan Malaysia sekarang adalah anti Cina dan Pro-Melayu dan juga kita orang Cina ditindas. Orang Cina tersingkir dari kebanyakan peluang, itulah anggapan mereka. Juga bahawa kepakaran dan titik peluh kita telah tidak diberi dan mendapat ganjaran yang sepatutnya. Walau bagaimanapun, kebelakangan ini terdapat langkah-langkah yang diambil oleh elit-elit Melayu untuk mengubah gambaran ini dan menyuarakan apa yang sebenarnya berlaku.

Kita sebaliknya mematahkan langkah-langkah itu sebelum ianya berjaya dilaksanakan. Dalam bidang politik, orang-orang Cina haruslah bergembira dengan perpecahan demi perpecahan terlibat di kalangan orang-orang Melayu dengan keluarnya Pas dari Barisan Nasional, keluarnya ahli UMNO ke parti KeAdilan dan semakin perpecahan itu menguntungkan kita.

Saya sebagai orang Cina, sangatlah bergembira untuk memberitahu anda bahawa salah satu sebab penyingkiran itu adalah jarum dan tindak-tanduk teman-teman kita Gerakan dan MCA di dalam Barisan Nasional dan DAP dari luar. Sekarang tibalah masanya untuk kita menanam perasaan benci di kalangan orang-orang Melayu terhadap pemimpin mereka. Kalau kita bijak menjalankan operasi kita, kita akan berjaya mengasingkan Perdana Menteri sekarang ini yang terlalu jujur menjadi seorang Ahli politik. Kalau kita orang-orang Cina bersatu, kita berjaya memecah-belahkan Dato' Sri Dr. Mahathir Mohamed dengan Dato' Sri Anwar Ibrahim, kumpulan Abdullah Ahmad Badawi dengan Kumpulan Najib Tun Razak.

Apabila British meninggalkan Malaysia, pemerintahan adalah di tangan beberapa orang Melayu pilihan. Kita ketahui bahawa pemimpin-pemimpin Melayu ini kiranya disukai oleh orang Melayu sendiri. Pada keseluruhannya, mereka adalah orang-orang miskin tetapi bernafsu besar. Kita berkeupayaan memberikan apa yang mereka mahu. Kita akan terus mendapat apa yang kita kehendaki dari mereka. Kemudian sesudah kita memberi mereka secukupnya, kita akan mendedahkan mereka ini. Kita akan meminta mereka supaya dilucutkan daripada jawatan-jawatan mereka. Kita tidak akan rugi apa-apa dengan pemecahan itu, malah menguntungkan orang-orang Cina. Pekerjaan ini mesti dijalankan dengan licin, supaya intelek-intelek Melayu tidak akan menyedarinya.Setakat ini kawan-kawan kita di bidang perniagaan telah berjaya mengenepikan Dr Mahathir, Dr Abdul Rahman Yaakob dan semua pelampau-pelampau dalam UMNO termasuk juga sector kerajaan.


Kita orang-orang Cina harus bangga kerana orang-orang Melayu yang menerima rasuah ini telah diletakkan di badan-badan berkanun. Di UDA kita telah mendapat keuntungan yang banyak walaupun orang kita nombor dua di situ. Mereka yang tidak mempunyai pandangan yang kuat akan terus
sanggup menjual orang-orang dari bangsanya sendiri, kiranya mereka diberi apa yang mereka kehendaki dan kita pula hendaklah menggunakan kelemahan mereka ini untuk kepentingan diri kita.

Kita akan gagalkan mereka dengan Tentera Darat, Laut dan Udara. Kita akan terus gagalkan mereka dalam polis. Kita telah buktikan bahawa tanpa kita orang-orang Cina, mereka tidak akan mendapat apa-apa maklumat berkenaan dengan kegiatan Komunis. Kita juga perlu bekerjasama
dengan pergerakan di bawah tanah kerana tujuan kita adalah sama iaitu menguasai Malaysia.

Kepada kita, caranya tidak lain sama ada menerusi politik atau perjuangan bersenjata. Satu perkara lagi yang patut kita gunakan adalah kebencian yang ada pada orang-orang Melayu dengan Sultan-Sultan
mereka. Kita mesti menguatkan lagi kebencian ini supaya apabila orang-orang Melayu tidak mempunyai kepercayaan terhadap Sultan-Sultan mereka, mereka akan hilang suatu simbol perpaduan dan kita dengan mudah sahaja dapat membawa mereka kepada kemusnahan mereka sendiri. 

 
Untuk membuktikan apa yang saya katakan, sebagai seorang Cina, kita tahu kerajaan Malaysia sekarang lemah. Kelemahan ini terbukti dengan kegagalan mengawal harga barang-barang keperluan. Kita boleh menurun mana-mana cukai dengan menurunnya harga buah oren menjelang Tahun
Baru Cina, tetapi kerajaan tidak berbuat demikian apabila tiba Hari Raya orang-orang Melayu kerana saya tidak pernah ingat harga buah Kurma diturunkan menjelang Hari Raya.

Pemimpin-pemimpin Melayu bertujuan untuk menolong orang-orang melayu dalam rancangan Malaysia ke-7. Kita orang-orang Cina harus menunjukkan sokongan kita terhadap rancangan ini kerana kita tahu mereka tidak akan mencapai matlamatnya. Di sebaliknya, apabila mereka hendak
memajukan rancangan Felda, kita orang-orang Cina akan mendapat keuntungan melalui pembinaan jalan, pembinaan bangunan, pembinaan rumah-rumah, parit, pemotongan pokok, penyediaan tanah dan lain-lain.

Segala bentuk pembangunan akan membawa keuntungan kepada orang-orang Cina, yang juga bermakna kejayaan serta kekayaan orang-orang Cina akan bertambah. Sekarang ini saya percaya, orang-orang Cina sudahpun memegang 60% daripada kekayaan negeri ini termasuklah tanah. Sebaliknya orang-orang Melayu hanya memegang 3% berbanding 4% kepunyaan asing. 

Kita tidak boleh berpuas hati. Kita orang Cina hendaklah mendapatkan kekayaan orang-orang asing ini sebelum ianya jatuh ke tangan orang-orang Melayu. Taktik kita memberi saham kosong kepada orang-orang Melayu hendaklah disambung terus kepada orang-orang Melayu ini dan akan mengenepikan orang-orang Melayu lain daripada memasuki bidang kewangan terutamanya sebagai akauntan.

Di bidang pelajaran kita mesti mewujudkan Universiti Merdeka secepat mungkin. Kita mesti terus menghantar beribu-ribu anak-anak kita ke Hong Kong, Taiwan , Amerika atau di mana-mana di dunia ini. Apabila mereka pulang kita akan memasukkan mereka di sektor-sektor Swasta yang mengandungi 80% daripada peluang pekerjaan. Oleh kerana keadaan ini, kerajaan sekarang ini yang pro-Melayu tidak akan berjaya menguasai keadaan pasaran. Petani-petani yang terdiri dari 75% orang-orang
Melayu terus tidak bertanah. Nelayan akan tetap miskin oleh kerana pegawai-pegawai kerajaan mereka sendiri sudah tidak boleh dipercayai lagi.

Orang Cina harus menolong untuk memusnahkan segelintir pegawai-pegawai Melayu yang dedikasi dengan membawa mereka ke golongan kita. Kita dengan demikian diharapkan akan membuat mereka gagal dalam tujuan asal mereka. Ini kita pastikan lakukan dengan usaha bersama
antara sektor swasta atau kerajaan.

Beberapa di kalangan Cina mungkin bertanya sama ada boleh atau tidak mengambil alih negara ini dengan pasukan tentera. Saya menjawab, mereka hanya general-general bodoh. 


 Lihatlah sahaja kelulusan mereka dan pengalaman mereka dan lihat pula apa yang berlaku di Indonesia. Di Indonesia mereka semua boleh dibeli. Jadi, setelah kita memegang kuasa politik, kita boleh ketepikan pasukan tentera ini. 
 
Kita orang-orang Cina mempunyai kebolehan untuk bermuka manis dan dipercayai oleh orang-orang Melayu dan kita harus memainkan peranan kita dengan baik. Kita akan terus bermanis muka dengan berkawan bersama mereka kerana waktu ini kita belum boleh menunjukkan niat dan
belang kita yang sebenar.
 


Contoh yang paling konkrit kita mengalami kekalahan teruk dalam atasan dan saya tahu apa yang ada di dalam otak mereka dan apa yang difikirkan. Pada keseluruhannya,
pemimpin-pemimpin sekarang sedang takut menemui pengundi mereka.

Kita mesti mengumpulkan tenaga dan usaha mematahkan mereka dengan cara perlahan-lahan. Pada masa yang sama juga kita mesti perkuatkan dan mengapi-apikan risauan kesangsian orang-orang Melayu terhadap pemimpin-pemimpin mereka. Ini kerana terlalu jelas ketidakstabilan
dan kemiskinan masyarakatnya. Akhirnya diharapkan mereka ini tidak akan berminat untuk mengundi dan membiarkan takdir yang menentukannya.

Kita akan membuat penentuan ke atas mereka dan masa depan mereka kerana orang-orang Cina akan menjadi pemimpin-pemimpin mereka itu.

Oleh Dr. Ng. Seng 


P/S:
Setelah saudara/saudari meneliti akan hakikatnya, saya meminta saudara/saudari merenung sejenak jauh ke hadapan akan nasib bangsa kita. Tidak mustahil dalam jangka masa pilihanraya akan datang, segala hasrat dan cita-cita tersebut akan dapat dibuktikan kepada kita semua. Memandangkan kepada jumlah pengundi di Malaysia sekarang ini,hampir-hampir separuh darinya terdiri dari bangsa Cina. 

Kita sebagai anak pribumi Malaysia Jati, wajiblah menginsafi dan bertindak cepat sebelum nasi menjadi bubur.Sedarlah, insaflah, bangunlah bersatu, pada menjalani kesedaran pertaruhan ini. Janganlah diabaikan. 

Ingatlah kebangkitan kamu di hari ini walaupun kecil akan dapat menghindarkan kehancuran agama, bangsa dan tanah airmu BUMI MALAYSIA. Jangan biarkan generasimu dan anak buahmu di hari kemudian menangis tersedu sendirian. Jangan biarkan ayam mati kelaparan di kepuk sendiri dan itik kehausan di kolam sendiri.

Nenek, ibumu dan bapamu yang telah lewat usianya itu tidak mungkin boleh dijaga atau disedarkan lagi. Hanya kamu golongan yang bersemangat waja ini saja yang boleh memainkan peranan ini. Panjangkan salam kesedaran ini kepada saudara-maramu yang lain demi bagi melindungi maruah bangsamu.

   "BANGUN MELAYU ISLAM DAN  PERTIWI".
                               Bersatulah sebelum terlambat. 

19 ulasan:

 1. YA ALLAH..SATUKANLAH HATI KAMI DAN PEMIMPIN2 KAMI..AMIN..INSYALLAH

  BalasPadam
 2. Apabila saya baca kisah yang di bongkarkan ini,saya terlalu sedih...kita bangsa melayu yang beragama islam berpecah belah kerana berbalah akibat politik sesama sendiri. sedangkan bangsa lain melihat kita dengan penuh gembira kerana agenda mereka sedang dilaksana penuh teliti.ya ALLAH sampai bila melayu ini mahu berpecah belah...berikanlah kami hidayah mu untuk bersatu kembali agar bersama sama memajukan MALAYSIA tercinta ini di samping menegak agama mu sebagai agama rasmi MALAYSIA....... Smart787

  BalasPadam
 3. Insyallah dengan usaha kita yang berterusan kita boleh bersatu....dengan syarat kita masing2 memainkan peranan dan berusaha mencari persamaan antara kita bukan nya perbezaan...amin...

  BalasPadam
 4. Pemimpin kita boleh dibeli dan cepat kelabu biji mata..

  BalasPadam
 5. Jatuh sultan, berpecahlah kita...

  Saya mohom agar kita semua kembali berbaiat kpd sultan untuk memegang tampuk pemerintahan....

  BalasPadam
 6. Saya sebagai peribumi Borneo (Sarawak) menyokong orang Melayu atas dasar serumpun dan ras yang sama.bersatulah kita!

  BalasPadam
 7. Admin, tolong sampaikan artikel ini kepada pemimpin2 Melayu di Government yang sentiasa 'corrupt', perangai seperti lintah, mencuri dari rakyat, menyalahgunakan kuasa, mengayakan hanya diri sendiri dan kroni, dan juga yang hipokrit. Bilangan mereka ini ramai. Merekalah penyebab utama rakyat hilang kepercayaan terhadap pemimpin2 'Melayu'. Sekarang adalah tugas mereka untuk menyatukan semula rakyat Bumi. Suruh mereka bertaubat. Pulangkan hak rakyat yang mereka curi. Minta maaf dari rakyat.

  BalasPadam
 8. bersatu atas dasar ilsam bukan bangsa. nabi tak mengaku umat orang yg perjuangkan bangsa

  BalasPadam
 9. kuatkan melayu dengan amal2 agama...insyallah mekayu bersatu and hapuskan politik yg d mainkan agenda2 barat,pas umno harus bersatu.....KUATLA MELAYU ISLAM

  WAN

  BalasPadam
 10. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

   Padam
 11. Kenapa terjadi sedemikian rupa??? Kerana pemimpin hari ini tidak mengambil peduli nasib rakyat...rintihan, kesusahan dan berbagai lagi titik bengik ranjau kehidupan. Apabila tersepit baru bermacam segala tawaran yg mahu di beri...perjalanan kerajaan sudah lama, sepatutnya badan mesyuarat memikirkan apa yg wajip dan harus di lakukan demi survival sentosa rakyat kebykkan. Menonjolkan kelompok tertentu hanya membuat tawar hati di sanubari rakyat terpinggir. Rasuah, kroni dan badan2 pengampu adalah cerita yg melekat x mampu di padam!!! Bangunlah wahai para pemimpin Melayu...perbetulkan apa yg salah....

  BalasPadam
 12. PERJUANGAN BANGSA ADALAH ASSABIAH SESAT LAGI MENYESATKAN..PERJUANGAN AGAMA AMATLAH DIREDAI DAN DIBERKATI ALLAH,JADI KEPADA PEMIMPIN UMNO YANG AMAT JAHIL AGAMA SEDARLAH DIRI KERANA DALAM BERAGAMA HANYA YANG BERKELAYAKAN,BERILMU DAN BERIMAN SAJA YANG BOLEH MENENTUKAN HALATUJU YA DIREDAI ALLAH..KEPADA RAKYAT NILAILAH PEMIMPIN ITU BERAGAMA ATAU TIDAK BERDASARKAN TINDAKAN DAN AGENDA YANG DIRESTUI OLEH PEMIMPIN KAMU..BERAGAMAKAH MEREKA JIKA PERGAULAN BEBAS LELAKI DAN PEREMPUAN DIRESTUI,TIDAK MENUTUP AURAT,SIBUK SANGATKAH MEREKA SAMPAI KULIAH UGAMA TAK PERNAH HADIR......

  BalasPadam
  Balasan
  1. Nampaknya anda masih tidak mengenal apa itu Perjuangan Melayu di Tanah melayu ini..??

   Melayu itu mestilah ISLAM...dimana silapnya perjuangan melayu itu..??

   Islam sebagai Agama Rasmi...?? - agama2 lain tidak sama kedudukannya ngan Islam..

   Hak Raja - Raja,.,.?? - Payung Agama Islam di Malaysia jika dihapuskan Islam dengan mudeh akan diperkotak katikkan..

   Hak - hak orang melayu..?? adakah kerana Negara ini asalnya Tanah Melayu,tidak boleh ke adanya peruntukan khas bagi menjamain hak 2 orang sal tanah melayu ini..??dan siapa juga yang dilindungi ya..bukankah Orang Islam juga..adakah anda seronok melihat orang melayu sering ditindas dan dimalukan di negara tanah tumpahnya sendiri..??

   fikir-fikirkanlah..

   Padam
  2. Balqis tu tak pernah bukak buku perlembagaan, mana dia tau sume tu, otak sempit...

   Padam
 13. Ayoh bangsa ku kita bersatu demi mempertahan bumi melaysia ini dari di jajah bersatu demi agama islam utk anak2 kita di masa hadapan bersatu lah...

  BalasPadam
 14. Semenjak kecil lagi saya tidak percaya bangsa cina apabila komunis di Malaya ujud dan komunis dari China yg menghalau dan menglupuskan Rumpun Melayu di Vietnam dan Cambodia. Sekarang apa yg sedang berlaku ialah di Selatan Thailand. Kita mesti mencari jalan utk membantu mereka ini dan cuba bersatukan Rumpun Melayu di Sulu dan Mindanao (Moro) serta Sumatra/Java. Kita cuba ambil alih sedikit demi sedikit bidang perniagaan supaya org Melayu teguh dgn kewangan utk membeli balek tanah dan rumah yg sekarang mahal dlm pasaran. Apabila org Melayu kuat dari segi kewangan maka susahlah dirasuahkan dan tidak akan tunduk kpd org cina lahatnat itu. Sepatutnya risalah yg sebergini di edarkan seluasnya kpd org Melayu di kampong yg tidak tahu apa yg sedang di buat olih bangsa cina. Sepatutnya KDN mengunakan kuasa mereka utk menahan sesiapa yg mengeluarkan risalah spt ini yg terus terang cuba meruntuhkan bangsa Melayu. Semasa Pru 13 pun mereka telah secara luasan menghedarkan risalah dlm bahasa Mandarin olih ketua party Dap utk memacing undi menjatuhkan org Melayu. Walau pun akta Isa sudah tiada tetapi kita bolih guna kuasa yg ada secara lain. Kita kena bukti kita berkuasa di negara ini. Bangsa Melayu bertemadun ternyata telah ujud lebeh pada 35,000 awal dari bangsa cina dan india di Benua Sunda.

  BalasPadam
 15. lupakan lah mengenai melayu....sungguh melayu akan hilang didunia....bangsa kita bangsa hina....tidak ada perjuangan dan kekuatan langsung....jangan claim sana melayu sini melayu....malaysia sahaja yang ada melayu.....meraka inginkan malaysia malaysian....lagipun dari kecik kita diasingkan di sekolah....yang kaya sekarang kroni bn jer.....jangan leka memandang sejarah sedangkan lupa tentang keadaan melayu sekarang....melayu di malaysia di hina....

  BalasPadam